Het verhaal van De Lotus

Ik woon niet alleen in de Lotuslaan en mijn centrum heet niet toevallig De Lotus. De lotusbloem speelt in mijn leven een wel heel bijzondere rol… Het verhaal achter dit symbool.

Het verhaal begon tien jaar geleden, toen ik bij mijn vriendin Elisabeth een schilderij zag dat me enorm aantrok. Wat me er zo aan fascineerde, was dat het leek te veranderen als je ernaar keek. Het leek wel of het met me in uitwisseling ging. Ik was toen nog niet zo lang geleden bevallen van mijn eerste zoon en uiteindelijk besloten mijn toenmalige man en ik voor mezelf ook zo’n uniek schilderij te bestellen.

De Japanse kunstenaar Ki Fujimoto, die toen op Bali werkte, maakt zeer bijzondere en persoonlijke kunstwerken. Door te mediteren op je foto komt hij in contact met de essentie van je wezen, die hij dan in beelden en kleuren voor zijn geestesoog te zien krijgt. Hij mediteert en zo krijgt het schilderij langzaam vorm. Zo ontstaan zijn unieke kunstwerken, die hij tot nu toe slechts voor een paar enkelingen heeft gemaakt.

Na vele maanden kreeg ik dus het schilderij, dat de essentie van mijn ziel voorstelt, thuis aan: centraal op het schilderij trok een roze lotusbloem alle aandacht.
In die periode was ik volop op zoek naar een nieuwe woning om daar een nieuwe zaak op te starten, waar ik nog meer van mezelf zou kunnen inbrengen. Een centrum dat ik Beauty & Well-being Center De Lotus wilde noemen, naar het thema van het schilderij.

Kort daarna toonde mijn makelaar me dit huis waar ik nu woon. Eindelijk, na een zoektocht van jaren, had ik een huis gevonden in de juiste, rustige omgeving, met ruimte voor een praktijk. Groot was mijn verwondering toen ik later het adres hoorde waar dit huis stond: Lotuslaan 20.
Kon er een mooier teken bestaan dat ik hier moest zijn…?

Rosemarijn